Kirkekonsert 30. november 2022

Søndag 30. november ligger det an til vakker korsang og stemningsfull musikk i Hønefoss kirke. Koret Decibel og Hønefoss Ungdomskorps (HUK) samarbeider nok en gang om høstkonsert i Hønefoss. ist vi hørte de sammen var det med verket Himmeltrærne spesialskrevet av Øystein Olsen Vadsten for den nye kirken. Denne gangen er det musikk av den engelske komponisten John Rutter som står i fokus.

John Rutter har i mange år vært en av de mest innflytelsesrike komponistene for sangkor verden over, og er mest kjent for sine vakre korsanger. Men Rutter har også skrevet musikk for andre typer ensembler og solister. Candellight carol og The lord bless you and keep you, som kanskje er Rutters aller mest kjente stykker, blir fremført av våre lokale kor og korps. Magnificat, som har gitt tittel til denne konserten, er kanskje et av hans mest betydningsfulle verk. Cityscapes er et annet verk av John Rutter originalskrevet for korps, og HUK fremfører en sats fra dette verket. Det blir også plass til musikk av andre komponister, slik som Ola Gjeilo, Geirr Tveitt, Nigel Hess, m.fl.

Både koret og korpset stiller med solister fra egne rekker. Decibel teller nå hele 18 kvinnelige sangere og er for anledningen under ledelse av Ellen Margrethe Sæthereng. Ellen er opprinnelig Hønefoss-jente som nå er bosatt på Lunner. 90-års jubilanten HUK avslutter sitt jubileumsår med denne konserten og blir som vanlig dirigert av Espen Aslaksen.

Konserten er støttet av Ringerike kommune, kultur