Ringeriksmaraton 16. august 2014 – Hønefoss Ungdomskorps er med

Hønefoss Ungdomskorps blåser ikke bare «lange» marsjer, vi løper også en laaaang marsj. De siste 18 årene (så vidt jeg vet…) har korpset deltatt i Ringeriksmaraton. Det har blitt en tradisjon, og happeningen er korpset start på en ny sesong. Så vidt meg bekjent er vi det eneste korpset som stiller til start, og vi er antagelig Buskeruds sprekeste korps!
Tidligere har vi hatt fellestreninger en dag i uken. I år derimot, har hver enkelt deltaker selv «fått ansvaret» for å trene seg opp til maratondagen. Jeg er ganske sikker på at det har fungert helt greit, det også.
I årets maraton stiller vi med et firemannslag (Øystein, Tor, Dag og Jens) og et åttemannslag mix (Knut Einar, Svein, Carl August, Rita, Marius, Ola, Hedda og Tone). Sportslig leder, Svein Nørve, har full kontroll; i år som i fjor og åra før der. Han sørger for påmelding, utdeling av startnummer og stiller huset til disposisjon til den berømte 9. etappen på kvelden. Det er alltid like spennende når det nærmer seg, alltid «skjer» det noe, men heldigvis har vi nok folk som har lyst til å være med og løpe. Så også i år.
Vi har også et Hjælpekorps, som er med lang maratonløypa og underholder. Her er flere som er med og løper, også med og spille. For øvrig betår korpset av medlemmer av Hønefoss Ungdomskorps. Det gir ekstra motivasjon å løpe forbi når de spiller. Hege Kvernberg Dahl er «høvdingen» for Hjælpekorpset, og inviterer hvert eneste år til vorspiel. Her spiller vi, koser oss med kaffe og lader opp til løpet.
Dagen avsluttes med den såkalte 9. etappen, hvor alle i korpset som har anledning, møtes til premieutdeling og anna sosial moro. Den etappen vinner alle!
Vi gleder oss til nok en fin maratonhelg og ønsker samtlige deltakere lykke til. Håper dere nyter musikken langs løpya!

Hjælpekorpset har øvelse før maratonstart.

Stas med medalje 🙂